Skip to main content

Vi åbner stranden igen 1. november!

Livreddere på stranden i november? Det lyder som en tidlig aprilsnar.

”Men den er god nok, vi rykker ud igen”, forsikrer livredderchef John Mogensen.

Årsagen er nye COVID-restriktioner, som begrænser klubbernes træning i svømmehallerne.
Og med et mildt efterår og usædvanligt høje vandtemperaturer, kommer vi nu svømmere, triatleter og vandhunde til undsætning.

"Vi lægger bøjer ud til 50-meter svømmebaner og sætter livreddere på tre strande alle weekender i november. Så kan man svømme, træne og øve sig i livredning og tilvænning til lidt koldere badevand end sædvanligt’, lover John Mogensen.

Alle vandhunde, svømmere, triatleter, børn og voksne er velkomne.

Hop i og vær en helt som Kaj Walther
I november plejer Livredningstjenesten også at fejre Kaj Walthers heltemodige redninger med et spændende event, hvor man selv kan prøve at gøre som Kaj og lave livredninger i det novemberkolde hav – uden varme våddragter eller andre hjælpemidler.

Desværre sætter COVID en stopper for eventet. Men i stedet kan man på de tre åbne strande i november låne en livredder-dukke og aftale med livredderen, at man forsøger at lave to 100-meter redninger. Ligesom Kaj Walther gjorde det i november 1941, hvor han i to omgange svømmede ud til et havareret skib og hentede skipperen og hans 15-årige søn i land og reddede dem fra druknedøden. Man får et Kaj Walther-diplom som bevis på sin heltedåd, hvis det lykkedes.

’Vandet er lunt for årstiden, og hvis man kan svømme og er almindeligt fit, så er det faktisk muligt. Vi kan meget mere, end vi tror’, opmuntrer cheflivredder John Mogensen.

Hvor: Lynæs Havbad, Gilleleje Østmole og Snekkersten Havn

Hvornår: Kl. 11-15 weekender i november.

Vi starter søndag den 1. november. Sidste dag er søndag den 29. november.

Del opslaget

Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste