Skip to main content

Sæsonslut: Mange badegæster men ingen alvorlige ulykker på Nordkysten

Selv om sommeren ikke har været så solrig og varm som sidste års rekordsommer, har mere end 1,3 millioner badegæster besøgt Nordkystens 24 livredderstrande. Det er det næststørste besøgstal nogensinde og tæt på sidste års rekord, hvor 1,5 millioner lagde vejen forbi.

”Livredderne har haft travlt og rigtigt mange badegæster også i år. Vi lægger en stor indsats i at komme til at tale med så mange som muligt, og vi oplever heldigvis også, at flere og flere kommer og spørger os til råds om badesikkerhed og de lokale forhold på stranden. Det virker forebyggende, og vi har været behageligt fri for alvorlige ulykker på stranden i år”, siger livredderchef John Mogensen.

Masser af oplysende og forebyggende arbejde

En status over badesæsonen viser, at det er hele 65.000 badegæster, som livredderne har nået at tale med om badesikkerhed i år. Og ulykkesstatistikken viser ingen drukneulykker. Sammenlignet med tidligere år er det en meget positiv udvikling, som den forebyggende indsats tager en stor del af æren for. Sommeren bød dog på næsten 30 situationer, hvor badegæster, som er kommet i vanskeligheder, er blevet reddet ind af livredderne. Ofte fordi de glemmer baderådene eller bliver overrasket af strømforholdene. Men alle redningsaktioner er endt godt og uden tilskadekomne.

Livreddere på stranden på seks strande til 1. september

I resten af august måned er der livreddere på seks strande på Nordkysten lørdage og søndage (10-18). Sidste dag med livredder på stranden i år er søndag den 1. september.

Den forlængede sæson er en ekstra service, som bl.a. er muligt, fordi sæsonen også har budt på en anden positiv udvikling. Nemlig at der i år ikke har været større tyverier og tilfælde af hærværk, hvor Livredningstjenesten har mistet eller fået ødelagt materiel.

Derfor har kommunerne bag Livredningstjenesten i Helsingør, Gribskov og Halsnæs besluttet at forlænge sæsonen i alle weekender hele august med.

De seks strande med livreddere i august på lørdage og søndage (10-18) frem til og med 1. september er Espergærde, Hornbæk, Dronningmølle, Tisvildeleje, Liseleje og Hundested.

Sæsonstatistik for Nordkystens Livredningstjeneste

  • 37 aktioner med livreddende førstehjælp
  • 2.772 aktioner med førstehjælp (især brandmænd)
  • 65.232 oplysende og forebyggende aktioner (typisk samtale med badegæster)

Foto: Lars Christiansen

Del opslaget

Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste