Skip to main content

Lørdag 9. november: Er du en helt, så gør som Kaj

Badesæsonen er for længst forbi, og vejrudsigten står på blå læber og rystende knæ, når modige borgere går i vandet den 9. november for at lave livredninger ligesom den gamle helt Kaj Walther.

Og med en vandtemperatur i underkanten af 10 grader, kræver det både overvindelse og masser af viljestyrke at svømme de 2 x 200 meter, der skal til for at lave helteredninger i Kaj Walther-stil.

Det kan måske lyde håbløst, men hvis man kan svømme og er almindeligt fit, er det slet ikke umuligt. ”Vi kan meget mere, end vi tror,” forklarer cheflivredder John Mogensen.

Man får diplom for at gennemføre, og justitsminister Nick Hækkerup (S) og borgmester i Gribskov, Anders Gerner Frost (G), er med ved overrækkelsen.

Kom og lav to livredninger lørdag den 9. november:

  • 2 livredninger ca. 100 m. fra land
  • ingen våddragt

HUSK spørg din læge, om du er klar til at svømme i koldt vand (7-10 grader)

Det er gratis at deltage, og livredningstjenesten sørger for sikkerhed med livreddere, varme drikke og en varm sauna.

TID & STED lørdag den 9. november kl. 15:00 ved molen i Tisvildeleje.

TILMELDING via email senest 7. november: jhmog@gribskov.dk

 

Kaj Walther startede som livredder i Tisvildeleje i sommeren 1935. Men det var langt uden for badesæsonen, da han reddede to uheldige sømænd fra at drukne den 7. november 1941.

Det stormede bravt, og det oppiskede hav var kun 6-7 grader varmt, mens et mindre skib var ved at synke ud for skrænterne ved Tisvildeleje. Her reddede Kaj Walther skipperen og hans 15-årige søn fra druknedøden, da han i to omgange svømmede ud til skibet og reddede dem ind til land.

Kaj Walther fik både redningsmedaljen og Carnegie-fondens pris for sin heltemodige indsats.

Se Ugepostens reportage fra Kaj Walther-event sidste år

Del opslaget

Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste